دانشگاه فرهنگیان؛ برویم یا نرویم!؟

دانشگاه فرهنگیان؛ برویم یا نرویم!؟
  • دانشگاه فرهنگیان از جمله دانشگاه هایی درسطح کشور است که در سالهای اخیر، بسیار مورد توجه داوطلبان کنکور و والدین قرار گرفته است اما بیایید باهم ببینیم دلایل این رغبت و علاقه نسبت به این دانشگاه چیست؟ و آیا انتخاب این دانشگاه معایبی هم دارد !؟
    این دو سوال مهم از جمله سوالاتی است که سعی میکنیم در این مقاله به آن بپردازیم و پاسخ دهیم.

    برای اینکار، این نوشته را به دو قسمت مزایا و معایت دانشگاه فرهنگیان تقسیم می کنیم و هم از مزایا و هم از معایب آن صحبت می کنیم و انتخاب و قضاوت پایانی را به مخاطبان عزیز واگذار می کنیم.

    در قسمت اول از مزایا باشما صحبت می کنیم.

    مزایای دانشگاه فرهنگیان

    یک- تضمین شغلی؛
    یعنی شما به محض ورود به این دانشگاه، استخدام رسمی دولت می شوید و زمان تحصیل در دانشگاه، برای شما سابقه ی شغلی حساب می شود.

    دو- معافیت از خدمت سربازی( البته این مورد مخصوص آقایان است و برای خانم ها مزیت محسوب نمی گردد)

    سه- دریافت حقوق از همان دوران تحصیل در دانشگاه.

    چهار- داشتن آرامش خاطر نسبی از نظر تحصیل و آینده شغلی و…

    پنج- تا حدودی داشتن استقلال مالی

    شش- تفکیک جنسیتی و مختلط نبودن دانشگاه( صدالبته این مورد برای برخی یک مزیت و برای برخی یک عیب به شمار می آیدو دیدگاه افراد دراین مورد متفاوت است و ما این مورد را در قسمت معایب دانشگاه فرهنگیان هم خواهیم آورد)

    معایب دانشگاه فرهنگیان

    اما معایب دانشگاه فرهنگیان چیست؟

    یک- داشتن تعهدخدمت؛ شما از لحظه ای که وارد دانشگاه فرهنگیان می شوید از شما تعهد گرفته می شود که به مدت دوبرابر تحصیل دراین دانشگاه(حدود هفت الی هشت سال) موظف هستید که در آموزش و پرورش کارکنید و درصورتی که بخواهید ازاین سازمان خارج شوید باید تمام هزینه های تحصیل را یک جا بپردازید که تقریبا مبلغ قابل توجهی هست.

    دو- تدریس درمناطق دورافتاده؛ شما بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه براساس تقسیم بندی و سازمان دهی که آموزش و پرورش منطقه ی شما انجام خواهد داد اگر درمناطق محروم و دورافتاده تقسیم بندی شدید موظف هستید که درآنجا مشغول به تدریس بپردازید و این امکان وجود دارد که شما از نظر امکانات رفاهی و تردد و… مدتی درآن مناطق درسختی قراربگیرید( البته یادآوری می کنیم که ممکن است آموزش و پرورش منطقه شما اصلا منطقه محروم آنچنانی نداشته باشد و یا اینکه شما شانس بیاورید و درسالهای اول درمناطق محروم قرار نگیرید)

    سه- حقوق نسبتا پایین معلمی نسبت به شغل های دیگر؛ چه قبول کنید و چه قبول نکنید میزان دریافت حقوق کارکنان آموزش و پرورش نسبتا به سایر کارکنان دولتی پایینتر است و ممکن است این مورد، اگر درکنار معلمی شغل دیگر نداشتید شما را اذیت کند.

    چهار- تفکیک جنسیت و مختلط نبودن دانشگاه( همان طور که در قسمت مزایا عنوان شد این مورد برای برخی جزو معایب و برای برخی جزو مزایا تقسیم بندی می شود)

    یادآوری می کنم که موارد دیگری از معایب و مزایای این دانشگاه می شود برشمرد اما موارد دیگر از اهمیت آنچنانی برخورد نیستند و به نوعی در ذیل موارد نوشته شده قرار می گیرند.

    درپایان این مقاله، امیدواریم توانسته باشیم هرچند اندک، ابهامات ذهنتان را برطرف کرده و درانتخاب مسیر آینده، کمکتان کرده باشیم.

    اگر قصد دارید بدانید در مصاحبه عمومی دانشگاه فرهنگیان چه میگذرد، به مقاله؛ سوالات عمومی مصاحبه دانشگاه فرهنگیان که یک مقاله ارزشمند اما رایگان است مراجعه کنید.

    سوالات عمومی مصاحبه دانشگاه فرهنگیان

    امتیاز شما به این مطلب :

    دیدگاه‌ها ۰
    ارسال دیدگاه جدید